El Borsí

El Borsí

Descripció

El Barri Gòtic pateix una brutal pressió turística i tematització de l’espai urbà que reverteix negativament a tots els veïns i veïnes i especialment al col·lectiu juvenil. La manca d’equipaments públics de referència i proximitat propis, se suma a la falta d’espais públics convivencials. Aquesta realitat redueix les possibilitats de fer-hi vida cultural i relacional, expulsant els seus veïns i veïnes a la recerca d’altres barris més habitables. La fuga de joves del barri és el símptoma més greu que aquesta situació provoca i, si no s’atura, d’aquí uns anys desapareixerà el veïnat. Un barri sense joves és un barri sense futur.

Reclamem la recuperació de l’edifici com una oportunitat per crear un espai convivencial de referència arrelat al territori on la creació, promoció i experimentació de les arts n’esdevinguin l’eix vertebrador; sempre  fent xarxa amb les entitats, veïns i veïnes del barri.

Reivindicació

Ciutat Vella acull moltíssims equipaments que reverteixen a la ciutat, sales d’exposicions, museus, escoles d’arts i disseny,  i és seu de moltes entitats de les quals tota la ciutat se’n beneficia. Els veïns i veïnes del Gòtic volem que el Borsí esdevingui un espai de trobada, on la formació o creació cultural es vinculi al barri i les seves necessitats.

La Plataforma el Borsí per al Barri estem construint un projecte que contempli:

La recuperació i rehabilitació de l’edifici del Borsí.

La utilització del Borsí com espai veïnal.

Creació d’espais i projectes polivalents per a experimentació, creació de les arts i la cultura, enteses d’una manera global i inclusiva, que garanteixin l’accés als drets a l’aprenentatge i relació culturals pels veïns i veïnes del barri.

Un projecte de gestió comunitaria.

La creació, dins de l’edifici, d’un casal de joves plenament autogestionat pels joves i per als joves.

Detalls del espai

Any creació: 2017

Forma legal: Associació

Web: https://elborsipelbarri.wordpress.com

Facebook: https://www.facebook.com/elborsiperalbarri/

Twitter: http://@elborsipelbarri

Direcció:
Carrer de n'Arai, 10
Barcelona 08002
Spain

Copyleft © 2016